Lavt selvværd

Lider du af lavt selvværd?

Føler du dig forkert eller ikke god nok?
Er du sensitiv og tvivler du på din egen formåen?
Føler du, alle andre kan mere, gør mere, har mere eller er mere end dig?
Eller er du den, der altid stiller dig selv bagerst i køen for alle de andre?

Hvis du kan svare ”Ja” på bare et enkelt af disse spørgsmål, så har du et lavt selvværd, hvilket alle mennesker har i større eller mindre grad.
Det er mere et spørgsmål om, hvordan vi lever med det, der afgør om vi lider, eller om vi overhovedet er bevidste om, at det er et lavt selvværd, vi lider af.

Undgår du sociale relationer, fordi du er bange for, hvad andre tænker om dig, kan det også tyde på et lavt selvværd.
Har du gang på gang svært ved at modstå andres pres, når de ønsker dit samvær i en sammenhæng, hvor du hellere vil noget andet?

Hvis du for eksempel ikke rigtig har lyst til at deltage i fredagsbaren efter arbejdstid, men gør det alligevel, for ikke at såre de andre, eller for ikke at blive bagtalt?
En sådan given situation vil let kunne udvikle sig uheldigt, hvis ikke du formår at sætte dine grænser for dig selv og andre, idet det på sigt bliver sværere. 

I familiære relationer kan lavt selvværd også let give nogle udfordringer.
”Er jeg en god nok forælder… etc..?” eller ”Jeg er ikke en god nok kæreste… etc..” er sætninger jeg ofte hører i samtalerne.

Man kan synes, det er noget vrøvl, men hvis det føles sådan, så er det jo din virkelighed.
Derfor er det også en reel udfordring, der er værd at tage op, når et lavt selvværd lurer i kulissen, og som jeg gerne vil hjælpe dig med at overvinde, fordi jeg ved det kan overvindes.

Hvad er lavt selvværd og hvordan kan det opstå?

Lavt selvværd er en følelse som rigtig mange mennesker slås med.

Det kan være grundlagt allerede i barndommen, men det kan også opstå senere, for eksempel efter et tab af en elsket pårørende, ved pludselig opstået sygdom og hos den nybagte forælder. ”Jeg kan ikke, fordi…” er en sætning, jeg alt for ofte hører.

Og grunde findes der rigeligt af i alt fra arbejdet, familien eller noget helt tredje i den sparsomme fritid. Men den egentlige grund finder du i dig.

Måske var du i barndommen ikke så god til matematik og fik de lave karakterer.
Og måske følte du, dine forældre var skuffede over dig af den grund.
Den følelse udviklede sig måske til den retning, du senere tog i livet som for eksempel, at du måske valgte en erhvervsuddannelse og ikke gymnasiet osv.

Følelsen af at skuffe andre, kan et menneske bære med sig langt ind i de valg vi træffer i voksenlivet, og den kan skabe en masse rod i livet.
Derfor er det godt at lære, hvordan man kan få ryddet op, hvis livet føles som om, det er væltet ned over dig.

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Jeg har arbejdet med menneskers selvbillede i mere end 30 år, og jeg har nogle stærke redskaber til at kunne hjælpe dig til at styrke dit billede uanset dit formål.

Jeg er vant til de personlige samtaler med mennesker i alle aldre fra alle samfundslag, og jeg rummer dig, hvor end du står i livet.
Jeg imødekommer alle, der ønsker min hjælp til at finde hjem i sig selv og til at kunne hvile bedre i hele sit væsen i en tid, hvor presset fra vores omverden forøges hele tiden.

Lavt selvværd og selvtillid kan, ligesom stress, føles som en knude, der strammer om dit liv.
En knude, der kan være svær at løsne alene, når først den strammer.
påvirker ikke kun de enkelte øjeblikke, hvor det viser sig mere tydeligt, men også i andre sammenhænge som det lave selvværd har viklet sig ind i.
Bliver knuden ikke løsnet og løst, er der stor chance for, den bliver mere kompliceret.

Når du vælger at kontakte mig, er du på rette vej, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig med at bryde mønstre, der ikke længere gavner dig.
Med udgangspunkt i dine fortællinger er målet at styrke dit selvbillede, eller måske at hjælpe dig med at udvikle et helt nyt, så du fremover ser dig selv i spejlet, som et gladere og mere tilfreds menneske end før, hvor du også vil føle det.

Jeg vil lytte til dig, og guide dig med redskaber til at kunne arbejde intensivt med dit selvværd, så du vil opdage alt det smukke ved dig, i hele dit væsen.

Du bestemmer, hvor vi skal tale sammen – fysisk, online, hjemme hos dig, eller i naturen.
Sidstnævnte kan selvfølgelig være vejr bestemt.
Vi kan tage en ’Walk and Talk’, eller finde et rart og uforstyrret sted at sidde.
Jeg vil til hver en tid anbefale at bruge skov eller strand, når og hvis omstændighederne tillader det, men valget vil altid være dit.